Svampetur i Kongsøre skov

Lørdagen bød på en svampetur i Kongsøre skov arrangeret af NVNF i samarbejde med Sven og Kirsten fra svampeforeningen (som jeg i dag har meldt mig ind i).
Det er en rigtig fin skov lige ud til vandet og ved P-pladsen ved Sandskredet er der en fantastisk udsigt til Isefjorden, hvor man kan nyde sin frokost. Vi kunne se nogle steder at der allerede havde været svampejægere, og ved 14-tiden var der godt med mennesker ved P-pladsen, men vejret var også helt fantastisk!
Jeg fandt Broget skørhat, trompetsvampe, violet ametysthatte og en enkelt halvspist rørhat. Karl Johan svampene var gamle, men der blev fundet en enkel ung og frisk. Der var også nogle der var heldige at finde lidt kantareller, men det var nogle små nogle og kun meget få.
Skørhattene var næsten spist op af orme indeni, men de andre var fine, så alt pånær trompetsvampene kom i en omelet med løg, squash og kartofler.
Den smagte dejligt, men de violette ametysthatte havde en smag der ikke lige faldt i min smag, så dem plukker jeg nok ikke igen.
Brune trompeter i løvet

Dagens fund

Undersiden af almindelig pigsvamp
Brogede skørhatte

0 Replies to “Svampetur i Kongsøre skov”

 1. Åh, som jeg er misundelig!
  Vil så gerne prøve at finde trompeter… det gør jeg jo nok også en dag… men altså!
  Var også afsted idag og fandt i al beskedenhed omkring et kg rødgul pigsvamp og en hulens masse rørhatte, et par rødmende fluesvampe (og to bittesmå kantareller).
  Men så kommer man herind og så ærgrer jeg mig over at jeg ikke har fået taget billeder :O|
  Synes det ligner en god høst du har fået der, og lyder lækkert at du har fået dem tilberedt med det samme :O) Mine er røget i fryseren. Ametysthattene vil jeg også holde mig fra – de skal højest bruges som pynt – har læst mig frem til at de pga højt arsen-indhold kan være kræftfremkaldende :O( Men fine er de.

 2. Hej Gry,

  Nu er det mig der bliver misundelig, 1 kg pigvampe!? Og rørhatte! Jeg ville virkelig ønske jeg snart fandt nogle unge sprøde Karl Johan'er, men jeg har på fornemmelsen at det ikke kommer til at ske i år…

  Didde

 3. Haha, ja der kan man så se :O) Der er masser af rørhatte i det område heroppe – har fundet to forskellige birke skørhatte idag og et par brunstokkede rørhatte og nogle små almindelige pigsvampe idag. Skulle bare ud og gå med min veninde, så vi tog kurv med ;O)

  Det VILDESTE var dog at jeg fandt et hekseæg, (igen uden kamera!!! argh!) de ser bare sjove ud når man skærer dem over og så er der sådan noget ulækkert gelenoget i :O)

  Men nu skal jeg også lade være med at svampe mere de næste par dage. (Det er bare svært).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.