Tragtkantareller fra Jyderup

Så gik turen til skovene ved Jyderup for at jagte tragt kantareller, som skulle være fremme nu.
Jeg tog pølsedyret med og vi vandrede op og ned mellem bøgetræerne til vi fandt nogle fine tragt kantareller. de er ret sværre at se, da oversiden er brun som de blade de står i, men på undersiden minder de mere om almindelige orange kantareller. 
Liva er en god hund at samle svampe med, da hun hele tiden finder musehuller og andet spændende hun skal grave i, så hun er hele tiden i nærheden til jeg går videre.
Udover tragtkantarellerne, fandt jeg en medtaget og halvgammel indigo rørhat. Så snart man rør eller skærer i den bliver den knaldblå. 

Tragt kantarel på undersiden
Tragt kantarel på oversiden
Undersiden af en indigo rørhat
Indigo rørhat
Find tragt kantarellerne
Det eneste man så til hunden var måsen 🙂

0 Replies to “Tragtkantareller fra Jyderup”

  1. Hej

    Det lyder spændende med din nye "passion" for svampe, jeg følger dine indlæg med interesse, for måske jeg selv en dag tør kaste mig ud i at samle svampe.

    Dorte

  2. Dorte: Det er virkelig spændende og skønt med en tur i skoven. Det vigtigste er at finde ud af hvordan de giftigste ser ud og så kan man lære de spiselige. Jeg er startet med dem som ikke har dødelige kopier. Jeg tror du vil blive mere rolig, hvis du tager med på en svampetur med svampekyndige mennesker.
    Lån evt. nogle svampebøger på biblioteket og bladr lidt i dem 🙂

    Gry: Jeg følte også ren lykke da jeg fandt dem, jeg ville bare virkelig gerne finde nogle Karl Johan'er….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.