Tørring af rørhatte

Jeg har haft lidt mere held i sprøjten med at finde et par rørhatte de sidste par svampeture. Jeg har det dog med at finde dem, når de er lige ved at klapse sammen, fordi de er for gamle.
Men jeg har haft lidt held med at finde små eksemplarer af rødsprukken rørhat og indigo rørhat.
I søndags fandt jeg faktisk min allerførste Karl Johan rørhat, det var stort! 10 minutter efter fandt jeg en til, men den var helt hul fordi den var ædt op af orme, så den kom ikke med i kurven.

Min første Karl Johan svamp

Jeg har læst at rørhatte får en kraftigere smag, hvis man tørrer, så jeg har prøvet at tørre et par stykker og vil prøve at sammenligne smagen.

Sådan gjorde jeg:
Rørhattene skæres i 3-4 mm tykke skiver og bredes ud på et viskestykke. Viskestykket skal helst ligge på en rist eller en ølkasse med bunden i vejret. Efter et par dage ved stuetemperatur er de tørre.

Jeg har sat dem foran pejsen og ladet dem tørre helt op så de er sprøde.

Rørhatte til tørring

0 Replies to “Tørring af rørhatte”

 1. Ikke dårligt :O) Jeg prøver at samle nok til at vi kan få dem ristede til leverleifen når der bliver pigejulefrokost indtil videre er der kun til et par madder, men skal på tur torsdag igen, så må vi se hvad det bliver til :O)

 2. Hehe, leverleifen, den har jeg ikke hørt før 🙂
  Jeg har forlænget weekend, så jeg og hunden har aftalt at vi tager i skoven i morgen tidlig og snapser det hele før weekendskovgæsterne. Jeg forestiler mig at skovene ikke er så overrendte i Jylland som her, der har i hvert fald været mange i skovene de sidste gange jeg har været afsted.

  /Didde

 3. Min bedste opskrift med rørhatte: Rørhatte i tern, lige så meget røget bacon i tern (egentlig Speck uden fedt det er en tysk opskrift) noget af det hvide af en porre i tynde strimler fløde, salt. Svits porrer og svampetern i smør i 5 minutter, tilsæt bacon, svits videre i 5 minutter, Tilsæt fløde og salt og kog 5-10 minutter, tilsæt eventuelt mere fløde. Spises med bulgur, ris, pasta, croutoner, ristet brød … Velbekomme.

 4. Det lyder bare SÅ lækkert!! Måske ikke så slankende, men godt til en dag hvor man har brug for 'comfort food' 🙂
  Tak for tippet!

  Hilsen Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.