Æblehøst

For første gang har vi fået høstede æbler med henblik på at gemme dem til senere. Jeg har lavet æblemos de sidste par år som vi har haft glæde af flere måneder efter, men vi har ikke samlet sammen og opbevaret æblerne.
Jeg har samlet brugte æblekasser fra butikkerne og lagt æblerne ned side om side. Jeg har kun taget dem uden orm, stødpletter eller revner og håber vi kan nyde æbler helt hen til starten af december.
De skal minimum 15 cm over jorden for at undgå mus og jeg fandt et stativ der er 50 cm højt, så jeg regner med de fleste skadedyr holder sig væk.
Årets høst af æbler
1.Gul Gråsten – 0 æbler
2 Måske Aroma – 1 æble
3 Golden Delicious – Alle æbler er til solsortene
4 Filippa – 2/3-del kasse
5 Rogers Macintosh – 1 kasse
6 Måske pæretræ – 0 frugter
7 Guldborg – Kun direkte gufleri
8 Belle De Boskoop -De få er til fuglene
9 Yduns æble – 1 kasse
10 Mother – Ingen, men der var en del på træet
11 Hvid Vinter Pigeon – De få er til fuglene
12 Summerred – 1/3-del kasse
Yduns æbler

Summerred og Filippa
Rogers Macintosh

0 Replies to “Æblehøst”

  1. Jeg høstede og kom i kasser for en uges tid eller to siden og jeg synes allerede huden er lidt slap på summered, så jeg tror ikke jeg har ramt de optimale forhold.
    Der skal være fugtigt nok til de ikke rynker, men luftgennemstrømning nok til der ikke kommer svamp samt kulde nok, men ikke frost.
    Jeg har lidt svært ved at opfylde kravene indtil videre, men hvis jeg ikke havde samlet dem, havde jeg ingen æbler nu af de sorter, da de alle ligger på jorden og er halvrådne. Så om ikke andet kan man udskyde tiden lidt til at lave æblegrød 🙂

    /Didde

  2. Jeg må indrømme at jeg venter til om 14 dage, har ikke tid og mange af de æbler jeg kan komme i nærheden af har brug for at hænge lidt længere. Bodil Nedergaard, ingrid Marie, belle de boskop. Og så er der en rund fødselsdag som kommer i vejen for æblehugsten…
    Jeg er lidt i tvivl om hvad der er den bedste opbevaring, for jeg har et køligt skur. Og mangler kasser – hvad gør I andre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.