Kvadratiske spiral grydelapper

Nu har jeg endelig fundet ud af de danske termer for hækling, så nu burde jeg være i stand til også at kunne læse danske opskrifter, hvis jeg skulle få brug for det.
Jeg fandt en sjov opskrift på nettet på en firkantet spiral lap, hvor man kan bruge op til 4 farver. Opskriften er på tysk og er en Youtube video, så her hjælper Google Translate ikke, men det gjorde en sød kollega i stedet.
Videoen kan ses her: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a8DYHe5-jTU
Jeg har lavet lidt om i opskriften da jeg ikke ville have huller i hjørnerne og gerne ville have den større en 10 x 10 cm, da det skal være et sæt grydelapper.

1.runde: Start med en ring med 12 fm, afslut med 1 km i 1. fm2. runde: ”1 lm , 1 fm, ½stm, 2 stm i samme maske”, gentag i 3 andre farver og start i den samme maske som de 2 stm blev lavet.


3. runde: 1 stm i 1. maske i den næste maske, 2 stm i hver af de næste 3 masker, 1 stm i den sidste maske som gemmer sig. Gentag i alle farver.


4. runde: I den første maske (som den sidste farve sluttede i): 3 stm. Derefter 1 stm i resten (8 i alt). Gentag alle i alle farver

De næste runder: Man fortsætter med en stm i hver maske og i hjørnerne hækler man 4 stm i hjørnemasken.

Afsluttende runde: Når man synes at kvadraten er stor nok hækler man 1/3-del af siden med stm, næste 1/3-del med ½stm og sidste 1/3-del med fm.

Kant: Start med 1 lm og fortsæt med 1 fm i hver maske, i hjørnerne: 4 fm
Husk at lave hanke hvis de skal bruges som grydelapper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.