Nytår 2011

Så blev det 2012 og her har vi det årlige kransekage ur. Når vi ikke er så mange mennesker plejer jeg altid at lave et kransekageur, da man ikke skal bruge så meget marcipan som hvis man lavede et tårn. De runde kugler er små vandbakkelser med kagecreme og chokoladesauce.
Urskiven er lavet af chokolade og pyntet med glasur.
Jeg har smurt en cirkel med smeltet chokolade på en frostpose og sat den ene ring ovenpå. Efter en tur i køleskabet kommer posen let af og chokoladen er flot blank på den side. Den anden ring smøres og sættes fast og så kan man tegne urskiven med den samme glasur som man laver striberne med. Ret simpelt, men der er lidt tørretider 🙂
Kransekagen 2011

Kransekage før den kommer i ovnen
Til dette ur (bestående af 2 lige store ringe, samt 2 mindre ringe med 2 cm forskel) + 2 små kransekagestykker har jeg brugt:
300 g marcipan
100 g flormelis

Mindre end 1 æggehvide til at opnå en fast konsistens

0 Replies to “Nytår 2011”

  1. Jeg har smurt en cirkel med smeltet chokolade på en frostpose og sat den ene ring ovenpå. Efter en tur i køleskabet kommer posen let af og chokoladen er flot blank på den side. Den anden ring smøres og sættes fast og så kan man tegne urskiven med den samme glasur som man laver striberne med. Ret simpelt, men der er lidt tørretider 🙂

    Hilsen Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.