Kalvehjerter med bønner og paprika

I min familie har vi altid spist svinehjerter, men efter at have set River Cottage, fik jeg lyst til at prøve et kalvehjerte, så jeg ringede ned til den økologiske slager i Holbæk for at høre om de havde nogle liggende og det havde de. I telefonen sagde de så godt nok at de vejede ml. 1,5 og 2 kg, men Jacob kom hjem med et hjerte på 2,8 kg! Det er altså et stort hjerte og det er stort set rent kød, imponerende! Men jeg tror at jeg reserverer et på 1,5 kg næste gang, for fryseren var næsten fuld, så vi blev nød til at spise hjerter 5 dage i træk og så kunne der lige være nogle poser på frys.

Jeg lavede hjerter i flødesauce med det meste af hjertet og den sidste del biksede jeg noget ungarsk inspireret, sammen som faktisk blev ret godt.

2,8 kg kalvehjerte
Åbent kalvehjerte
Strimlet kalvehjerte ligger til udvanding

Kalvehjerter med bønner og paprika
1/2 kalvehjerte (normalt 7-800 g)
1-2 løg
1-2 fed hvidløg
1 ds. Tomater
4-5 spsk paprika
Chili, som du kan lide det
1-2 ds. Kidneybønner eller 1 dl tørrede bønner
Vand så det dækker

(Udblød de tørrede bønner i rigeligt vand i 12-24 timers tid)
Skær det rensede og skyllede hjerte i strimler eller tern og kom det i iskoldt vand til udvanding i 15-60 min.
Steg det i lidt olivenolie sammen med løg og hvidløg.
Kom paprika og chili på og vend det hele godt rundt og hæld derefter en dåse tomater på og vand så det dækker. Hvis der er brugt tørrede kommes de i nu, men hvis det er dåsebønner ville jeg vente med dem til de sidste 10 min.
Hele herligheden skal simre i 1 1/2 times tid.
1. Dag spiste vi det med en rest ris fra den forrige dag, 2. Dag fik vi det som en suppe med et friskbagt groft surdejshvedebrød og 3. Dag fik vi det med kartoflelmos.

Noter: Der var lidt meget kød, så det ville ikke gøre noget med lidt mere væske og evt. lidt gulerødder.

2 Replies to “Kalvehjerter med bønner og paprika”

  1. Hej Didde. Hvorfor udvander du kalvehjertet? Gør du også det med et svinehjerte? Det har jeg nemlig aldrig gjort. Altså med svinehjerter. Jeg har aldrig smagt kalvehjerte.

    1. Hej Heidi,
      Det er for at få blodrester ud der sidder og gemmer sig. Man vasker nok også andre ting ud som måske er gode, men blodsmagen er mit mål, da mine familie ikke er så pjattet med den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.