Falafler uden foodprocessor

Både min foodprocessor og mini-hakker er stået af sidste år og jeg vil ikke ud og investere i køkkengrej, da vi snart skal pakke det hele ned før renoveringen. Men vi spiser normalt ret mange falafler, og der er en foodprocessor nærmest uundværlig.
Men her den anden dag så jeg et blogindlæg på Vivi’s blog (se her) hvor hun kogte kikærterne før de blev stegt, så jeg tænkte at den så måske var nemmere at hakke manuelt end de rå, som jeg plejer at lave falafler af. Og de gik overraskende godt, man kan mase dem helt flade med siden af kniven og derefter hakke dem groft og få en god grov struktur.
Jeg kan ikke udstå spidskommen, så det kommer der aldrig i, og jeg har ikke fået købt noget tahin endnu, men jeg har holdt mig nogenlunde til Vivi’s opskrift og det blev rigtig godt!
Super skønt at vi også kan få falafler, trods vi ikke har nogen foodprocessor!


Falafler uden foodprocessor
2-3 dl tørrede kikærter
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket/presset
2 æg
1 skvæt chilisauce (evt. sriracha)
salt og peber
1 dl hk. persille
Masser af olivenolie
(Næste gang vil jeg prøve at komme lidt mel i, det glemte jeg)


Kikærter kommes i rigeligt vand dagen før.
Kikærterne skylles godt dagen efter og koges i saltet vand i 30-40 min, gerne sammen med et par tørrede chili og et par fed hvidløg.
Vandet hældes fra og køler lidt af inden æggene kommes i. Jeg skyllede dem i koldt vand, fordi jeg var lidt tidspresset. Kikærterne mases (se billede) og hakkes med en kniv og det hele blandes sammen i en skål.
‘Dejen’ skal være klistret og lidt fars-agtig, men man får den aldrig helt sammenhængende.
Der formes små deller som steges i varm olivenolie, de suger ikke ligeså meget som hvis man laver dem af rå kikærter, men stadig ret meget.

Kogte kikærter knuses med knivens flade side
Færdig falafel-fars klar til panden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.