Knopper på podekvistene

Det ser rigtig godt ud for de podninger jeg lavede på æblegrundstammerne (se her), alle sammen har svulmede knopper på podekvistene og de er ved at springe ud til små blade. 
Jeg har været lidt nervøs for om det er den sidste kraft i podekvistene der har gjort at de gerne vil springe ud, for de står jo i drivhus, så det har været ret varmt selv om det har blæst udenfor. 
Men de har svulmet og vokset over så lang tid nu, at jeg er blevet mere rolig. 
Enten er de allesammen gået godt ellers er de alle gået galt, og jeg synes det gik bedre end første gang jeg podede (se her) og der overlevede 5 ud af 6, så det var ikke så ringe endda 🙂 

29/3: Svulmede knopper kun 4 dage efter podningen
7/4: Begyndende skud 2 uger efter podningen
7/4: De tykke podekviste virker lidt mere beskedne end de tynde

0 Replies to “Knopper på podekvistene”

 1. hvor er du sej – hvor ser det godt ud. Kunne du ikke komme og tage af mit skønne gamle Ingrid Marie træ? som er ligeså gammelt som mit hus – tror vi. Det er nok ca fra 1935, og det er lidt sårbart med en del kræft og huller – men laver de mest fantastiske skønne æbler.

 2. Tak tak!
  Det lyder som et smukt træ, jeg tror selv jeg har et Ingrid Marie, det er et super æble, men mit er også ved at bukke under pga. kræft.
  Du må endelig tage et billede af det til din blog når det kommer i blomst, det må virkelig være smukt!

  Didde

 3. Hej.

  Fin blog du har dig! Jeg elsker også at pode. Mine frugttræer går næsten altid godt men prydtræer går for det meste galt for mig. Griner… Poder du bare derhjemme? Bruger du den der stræktape på podestedet? Hvor kan man købe det?

 4. Tak og i lige måde 🙂
  Jeg har været på podekursus sidste år på Pometet (KVL i Taastrup) og i år er så første gang jeg står på egne ben, eller dvs. jeg havde en meget erfaren herre, jeg kunne spørge til råds hvis det var.
  Jeg har udelukket brugt podetape el. stræktape til samlingen på alle træer og kold voks til enderne. Jeg er kæmpe fan af det, men jeg tror det er en smagsag hvad man kan lide. Boi fra de-gamle-sorter.dk har det i små ruller.

  Hilsen Didde

 5. Enig, men på den anden side kræver de også mere kraft.
  Grundstammen er større hos de små podekviste i forhold til de store, selvom alle grundstammerne er lige store.
  Måske udligninger det sig når det er vokset sammen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.