Urteagtige stiklinger af honningbær

Honningbær
For et par år siden fik jeg en stikling af en honningbær-busk af en frøsamler
Honningbær har brug for en fremmedbestøver, for at give bær, så jeg mangler stadig en anden, så det kan lykkes, men jeg er spændt på om den blomstrer i år. 
Honningbær skulle smage lidt lige som blåbær, bare lidt syrligere, men den har ikke behøv for sur jord som blåbær har. Det er en lonicera, dvs. i familie med den giftige kaprifolie, så det er lidt specielt at den er spiselig, men den skulle også blive kaldt ‘spiselig kaprifolie’ i Rusland, hvor den er udbredt. Den har allerede sat de første blade for noget tid siden og de nye årskud er næsten 3-4 cm lange allerede, så den er ikke bange for kulde.

Honningbær med flotte skud allerede i starten af april

Urteagtige stiklinger af honningbær
Jeg vil prøve at formere den jeg har, da jeg er sikker på der nok skal være andre, der kunne tænke sig en honningbær. Det kan jo også være, vi blive så glade for den at vi vil have flere buske.
Jeg ville egentlig have prøvet at lave træagtige stiklinger af den, men jeg glemte det, så da jeg kom derud var den allerede sprunget ud. 
Så nu har jeg hevet 4 nye skud af, fjernet de nederste blade og sat i en brugt pottemuld/grus-blandning (50:50).
Potten er sat indenfor i en østvendt vindueskarm bag et oldemorsgardin, så de ikke får direkte sol. Jeg har ikke overdækket dem med plast eller glas, da de har pelsede blade og jeg plejer ikke at have god erfaring med pelsede blade på stiklinger og høj fugt.

Urteagtige stiklinger af honningbær
Honningbær stiklinger sat i potte

8/4-2012: Stiklinger lavet og sat i jjord/grus blanding
20/4-2012: En af stiklingerne sortnede og er fjernet, men de andre 3 er oprejst endnu.

4 Replies to “Urteagtige stiklinger af honningbær”

  1. det blir' spændende at se om det lykkedes for med stiklinger af honningbusken.
    Jeg har kun overvejet om jeg skal have den anskaffet eller ej, har din stået ude hele vinteren ??? – bare for at vide om den er hårdføre eller ej ???

  2. Ja jeg plantede den ud sidste år, tror jeg nok, ellers var det forrige år, men den har i hvert fald oplevet mindst 1 vinter.
    Jeg har ikke dækket den af, så den har stået helt bar og har alligevel fået blade ret tidligt i forhold til så mange andre buske i haven.

    Didde

    1. ÅH jeg kan ikke huske om 2 eller 3 af dem blev til noget, men jeg fandt ud af at jeg ikke kunne lide smagen af bærrene og ville hellere bruge pladsen til noget andet, så de røg videre til en anden haveejer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.