Hjemmelavet Bake-off

Jeg elsker at bage brød, men nogle gange er der bare ikke tid til det, når man ved man kommer sent hjem eller hvis man ved man skal alt muligt andet i løbet af dagen. Så er det super godt at have nogle brød liggende i fryseren, men brød er bedst når det er nybagt, så jeg fryser dem rå ned og bager dem ligesom man kan med Schulstads/Kohbergs Bake-off.
Da jeg arbejdede på et plejehjem tog vi de rå frosne boller ud dagen før og satte dem på køl over natten, så var de fine og hævede morgenen efter og kunne bages. Da jeg arbejdede på en tanktstation, kom brødene direkte fra fyseren og ind i ovnen og bagte i præcis 22 min, mener jeg det var, her var de selvfølgelig hævede og frosset hurtigt ned.

Rå uhævet dej i fryseren – efter det er frossent pakkes det i poser

Hjemmelavet Bake-off
Jeg bruger altid almindelige opskrifter når jeg fryser rå dej ned. For det meste planlægger jeg ikke at fryse det rå ned, jeg plejer at gøre det hvis jeg får lavet en for stor dej. Så kan jeg vælge om jeg vil have et råt brød liggende i fryseren eller bage det og fryse det ned, så det hurtig kan lunes.
Når jeg mixer et brød/nogle boller sammen, lader jeg det altid hæve godt op ved stuetemperatur inden jeg former det.
Så former jeg brød/boller/kanelsnegle/kanelstænger og lægger dem på et plastspækbræt og ned i fryseren. Efter nogle timer er det frossent og jeg pakker det ned i frostposer. Man kan også lægge det direkte i poser, men så skal det ligge adskilt, så det ikke fryser sammen.

Friskfrosset brød el. Hjemmelavet Bake-off

Når de så skal bages:
Hvis jeg vil have frisk morgenbrød, tager jeg det ud dagen før og lægger det på køl, så det hæver over natten i køleskabet og kommer direkte i ovnen om morgenen.
Men hvis jeg vil bage lune kanelsnegle til aftenkaffen, tager jeg dem ud mens jeg laver aftensmad, så når de at tø og hæve lidt, desværre opløses lidt af sukkeret så det løber ud, men det går.
Hvis vi skal have et par grovboller til en suppe, tager jeg dem ud når jeg kommer hjem fra arbejde og så er de klar til bagning mens jeg laver suppen.
Jeg har også prøvet at tage dem direkte fra fryseren og ind i ovnen og det går også fint, men de når ikke at hæve så meget. Her ville det være en fordel hvis de havde hævde lidt inden de blev frosset.
Fordelen ved de uhævede frosne rå deje er også at de fylder mindre i fryseren end hvis de var hævet og bagt.

En pose med frosne rå kanelsnegle og en med grovboller

0 Replies to “Hjemmelavet Bake-off”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.