Kål, hvidløg og artiskok

Årets kål
For et par år siden, fik jeg nogle kålfrø af Lila fra Frøsamlerne, som hedder Steel Green Kale. Dem prøvede jeg at så i år sammen med grønkål. Der kom 7 Steel Green Kale ud af 12 og 1 grønkål ud af 12. Så det bliver årets kålration, der er alligevel ikke plads til mere.
Jeg såede frøene d 16/4 og plantede dem ud d. 26/5, men jeg kunne godt have ventet med at så dem en uge eller 2 eller plantet dem ud lidt tidligere. De var lidt større end når man køber dem i udplantningsbakker, så de var blevet lidt bøjet i det.


Status på hvidløgene
Det går godt med hvidløgene, jeg har luet 2 gange indtil videre og de har fået drysset lidt ekstra kompost over sig, da jeg ikke synes der var krudt nok i hestepærerne. Men nu er de fleste store og fine og jeg glæder mig til at trække de første. Dog vil jeg vande dem i aften, da jeg synes det har regnet for lidt på det seneste, selvom vejrudsigten siger at det kommer til at dryppe lidt i næste uge.
Hunden fiser frem og tilbage og har desværre knækket 2 af dem, men da jeg har sat ca. 200 stk, burde vi stadig være dækket ind.

Liva i hvidløgsmarken

Artiskokforsøg
Ærlig talt har jeg aldrig smagt artiskok før, jeg holder mig langt væk fra de eddikesyltede hjerter og jeg har endnu ikke fået købt en grøn blomst hos grønthandleren. Men nu så jeg at der stod en fin udplantningsartiskok til 25 kr, så den røg med hjem. Den skulle kunne komme igen, hvis man vinterdækker den ordenligt. Hun sagde at den skulle dækkes med et tykt lag halm og derefter jord ovenpå, det lød nærmest som om man skulle kule den ned.
Jeg er spændt på projektet og håber det er noget vi kan lide.

Artiskok sat ud i dag

0 Replies to “Kål, hvidløg og artiskok”

 1. Friske artiskokker smager skønt, hvis man altså nænner at klippe hovedet af, jeg har lige udplantet 16 i prydhaven da den er meget ornamental med sine sølvgrønne savtakkede blade og smukke blomst.
  Ser spændende ud med hvidløg, har selv tænkt på at det skulle vi prøve, så glæder mig til at høre din mening efter høsten.
  Henrik

 2. Hej Henrik,

  Det må se imponerende ud med 16 artiskokker!
  Vi har dyrket hvidløg siden vi flyttede herud og de er supernemme at dyrke. Udover det, er det en helt utrolig forskel der er på hjemmedyrket og købte, især når de lige kommer op af jorden. Og så kan man sætte dem i sen-efteråret, hvor vi ikke har så travlt 🙂

  Didde

 3. Didde det ser godt ud 🙂 Det var mange hvidløg i har i forhold til os, men vi havde nu heller ikke planer om at spise dem friske 🙂
  VI har også sat artiskokker, og de så noget slatne ud i starten, men nu ser det bedre ud, pga de dalende temperaturer. vores kål går ikke så godt, så vi har forspiret endnu et hold, som forhåbentlig undgår jordlopper og andet utøj.

 4. Hvidløgene tog lidt overhånd i efteråret… Men det ser ikke ud af noget når hele køkkenhaven er tom…
  Sidste år dækkede vi også kålen for duer og larver, men i år bliver det knald eller fald for kålen 🙂

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.