Sene skrukkerier

I år har jeg besluttet mig for at vi kun skulle have kyllinger, når der var en høne der lagde sig skruk. Men vi har ventet længe og havde faktisk opgivet håbet, men så skete det! Det er lidt nemmere at have en høne der tager sig af kyllerne end en varmelampe, da vi ikke har en stald og derfor skal have dem indenfor.
Her for 4-5 dage siden punkterede en Maran og lagde sig til rette på æggene og har ligget der lige siden. Hun er blevet mere og mere hidsig for hver dag, men jeg stjæler også hendes æg hver dag, så det er meget forståeligt.
De andre høns ligger sig ved siden af hende og lægger deres æg, så hver dag får hun flere og flere og det duer ikke. Så jeg har samlet æggene ind og har nu lagt de pæneste tilbage under hende + nogle indkøbte rugeæg, så de alle bliver ruget ud fra samme startdato: 3/6-2012.
Der er lagt 4 grunlægger (Maranhane), 4 Maran, 1 Orpington/Maran (Maranhane), 1 New Hampshire og 2 Barnewelder (New Hampshirehane) under hende.

Redekasse med 4 mørke, 4 lyse og 4 grønne æg

Nu skal jeg bare ud og tælle æg hver dag, da de andre vil blive ved med at lægge deres æg ved siden af hende. De er alle markeret med blyantstreger og dato, så det er ligetil. Hun kunne også komme i skrukbur, men det er nemmere at vi kun skal tjekke mad og vand et sted indtil videre.
Jeg har tændt rugemaskinen, så jeg kan ruge lidt æg ud ved siden af, da jeg ikke tror hun får klækket alle sine ud, og så kan jeg efterfylde med daggamle kyllinger.
Jeg håber godt nok der er flere der bliver lokket af hende og lægger sig skruk, for vi er langt nede i antal og jeg ville gerne have lidt flere høns i år. 
Vi skal både have nogle til slagt og nogle til at lægge æg til næste forår. 
Jeg plejer at checke skrukhøns ved at stryge dem let på ryggen, hvis de rejser fjerene og brokker sig og derefter hakker ud efter én, plejer de at være skrukke nok til at blive liggende. Desuden plejer jeg også kunne flytte rundt på dem uden at de rejser sig, og hvis de rejser sig er det for at løbe tilbage til reden.

4/6: Da jeg var så heldig at få nogle overskudsrugeæg af en venlig bruger på Fjerkrae.dk, lagde jeg 2 ekstra under hende af Lys Sussex.