Grydestegt persillekylling

For noget tid siden slagtede jeg den sidste silkehøne.
Den havde også blåt kød og sort skelet som de andre (se forskellen ml. en silke og en alm. her).
Hun var lidt for lille til den store Maranhane og hun var helt stoppet med at lægge æg, så der var flere grunde til en slagtning.
Silkehønen var 2 år gammel og som slagtet og renset vejede den 650 g.
Da 2 år godt kan betyde en rigtig sej høne, lavede jeg den som grydestegt og den simrede i 2 timers tid, men måske kunne den godt have nøjedes med lidt mindre.

Den sidste smølfesteg tilberedes

Grydestegt persillekylling
1 kylling
En stor dusk persille (jeg bruger blomsterstænglerne på 2.års persillen)
Vand til den dækker 1/3
evt. kulør
Jævning


Kyllingen brunes af i smør og olie og persillen stoppes ind i. Vand kommes ved og det simrer i et par timer, mindre hvis det er en ung kylling.
Kyllingen fiskes op og suppen jævnes, den bliver pænere hvis den får et skvæt mælk og mere lækker hvis det er et skvæt fløde.
Serveres med nye kartofler og evt. agurkesalat.

I stedet for at hakke persille, klipper jeg den i et glas

0 Replies to “Grydestegt persillekylling”

 1. Hvordan gør i mht til selvforsyning af kød (høns)? Altså hvem får lov til at lægge æg og hvem/hvornår ryger de i gryden? Hvornår udskifter i til nye høns?

  Jeg har også høns (maraner) 7 høner + 1 hane (samme slags som jeres :-)) + 11 kyllinger. 2 af dem er haner som selvsagt ryger i gryden. Men 16 høner er nok liige mange til os mht æg. Jeg kan jo selvfølgelig slagte nogle af hønekyllingerne eller skal jeg skifte nogle af de "gamle" som er 1 år?

  Jeg syntes at det er svært. Er der en grund til at i flår skindet af?

 2. Hej Louise,

  Havde ikke lige set din kommentar 🙂
  Eftersom at rovfuglene og ræven har været og taget deres del af kagen, har det været svært at holde en plan. Men det var meningen at vi hvert år får kyllinger og det første sæt spiser vi og næste sæt bliver voksne over vinteren og starter æglægning til foråret.
  Dem der så har lagt æg og sørget for kyllinger bliver suppehøns i slutningen af året til vintermad.
  Men desværre er der rod i deet, når andre også vil spise med og hønsene ikke vil skrukke til tiden, så det er endnu ikke lykkedes at få det op at stå, men jeg regner med at det bliver bedre til næste år!

  Vi flår skindet fordi der ikke er nogen af os der spiser det alligevel, så det er ret meget arbejde for noget som alligevel ryger i hundeskålen 🙂 Men nogle gange ville jeg have foretrukket med skind, da det holder på saften når man ovnsteger/griller dem hele.

  For os handler det om at de ikke må blive for gamle, for vi har ikke brug for alle de æg, så de bliver slagtet før de lægger æg, og så sørger vi for at vi har nok men ikke for mange æglæggende der kan sørge for næste års kød.
  Egentlig er æggene en bonuseffekt, for der er altid rigeligt med æg selvom bestanden er lille og man gør det for kødets skyld.

  Håber det dækker 🙂

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.