Årets hvidløgshøst

I weekenden høstede jeg alle hvidløgene. Det hang lidt sammen med at jeg skulle til hvidløgshygge hos Frøsamlerne, og da jeg gik i gang opdagede jeg at nogle af dem havde mistet deres yderste skal så det var faktisk for sent.
Nogle af dem var ikke visnet eller gulnet overhovedet , men alle er taget op så jeg håber de klarer sig.
Jeg tror jeg vil gå efter færre sorter til næste år, så der minimum er til en hel række og helst ikke for mange forskellige med forskellige høsttider.
De hårdnakkede er hængt i bundterbundet med hampesnor under tagudhænget og de blødnakkede er flettet til 3 lange hvidløgsranker og hængt samme sted.
Jeg troede egentlig jeg kunne nå at hive yderste skal af da de var ødelagte og snavsede, men de er allerede tørre og papirsagtige. Næste år spuler jeg dem grundigt inden jeg lægger dem til tørre.
Jeg talte at der var omkring 160-170 stk. Jeg tror der er en del stykker jeg ikke har fundet fordi den overjordiske del er visnet væk, for jeg mindes at have sat flere flettehvidløg af den sort på billedet herunder, men jeg kunne ikke finde flere.

Hvidløg der er taget for sent op mister den beskyttende skal og den overjordiske del visner helt og blæser væk
1 ud af 3 flettede hvidløgsranker
Hårdnakkede hvidløg hænger til tørre

0 Replies to “Årets hvidløgshøst”

 1. Hej Didde
  Allerførst vil jeg sige tusind tak for at kunne følge din blog. Det er utrolig inspirerende at kigge ind og hver gang glæder man sig til at se hvad der mon nu kommer.
  Utrolig flot høst du har fået med dine hvidløg. Er der allerede nu nogle, som du kan anbefale?

 2. Tak Kirsten, jeg tror dog jeg skal øve mig lidt for at få dem så flotte som jeres.

  Tak Karsten, dejligt at høre du får noget ud af bloggen!
  Af dem jeg selv har prøvet er det nok gået bedst for en sort jeg har fået af Jacobs kollega som bliver dyrket i Norge, men den jeg har højest forventninger til næste sæson er nok Vigor og Inchelium Red, som begge er store blødnakkede hvidløg, som man kan flette.
  Jeg synes det er dejlig praktisk at kunne opbevare dem som en ranke, som man jo ikke kan med de hårdnakkede.

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.