Drivhuset i oktober

Kulden er for alvor på vej og det kan mærkes i drivhuset.
Det er blevet koldere både dag og nat og fugtigheden er høj. De svageste planter er begyndt at få bladlus på de yderste skud og blomster og Capsicum chinense’erne er blevet gullige og bruger deres sidste energi på at modne de resterende frugter.
De planter som jeg synes var for medtagede og som jeg ikke ville gå videre med har jeg høstet alle frugter, modne som umodne, og planterne er klippet ned og kasseret.
De planter som jeg vil overvintre står stadig og dem gør jeg først noget ved i november.

Chilier i forskellige farver og former

Jeg har studset over at der er nogen der har pillet i potteplanterne, da jorden har været helt porøs i overfladen i noget tid. Men her for nylig fandt jeg synderen, en lille tudse!
Efter at have læst lidt på nettet, fandt jeg ud af at det er meget normalt at de slår sig ned i et drivhus og om dagen graver de sig ned i potterne pga. fugtigheden.
Jeg har prøvet at lave en god potte til den med dejlig løs og fugtig jord, men han har sin egen vilje, så han har været lidt omkring.
Hvad jeg ikke forstår er at han er kommet op i over 1 meters højde, for der er ikke nogle trin op til nogle af de potter han jævnligt er i.

Hr. Tudse kigger op under laurbærbladene

0 Replies to “Drivhuset i oktober”

 1. Sådan en tudse i drivhuset skulle være guld værd. Den gør eftersigende et mærkbart indhug i bestanden af snegle og skadedyr.

 2. Åh ja, sådan en sød tudse. Det er bare skønt med sådan én i drivhuset. Den tager snegle og andet utøj, og så kommer den igen til næste år (måske overvintrer den i drivhuset) Pas godt på den. Og så de smukke chilier. Tillykke med høsten.

 3. Hej Didde og Jacob.

  Jeg (og min mand, der fandt frem til jer) er nye læsere af jeres blog. Det er ret fedt at læse med – ikke mindst fordi vi deler jeres drøm om livet på landet og selvforsyning. Vi er selv på en mellemstation pt., hvor vi bor i lejlighed efter at have solgt vores rækkehus. Når vi så kender alle fakta i forhold til jobs osv., skal vi til at finde stedet, der skal være vores sted. Det eneste vi ved, er, at det bliver i nærheden af Slagelse.

  Det er bare dejligt at vide, der er andre med samme ønsker, mål og drømme!

  Kh. Sidsel.

 4. Tak for jeres kommentarer! Og velkommen til NostalgiBolig, håber du vil kunne finde noget brugbart og at i snart får jeres drømmehus!

  Camilla, ja og jeg har også været i biskole, men jeg skal lige stikkes af en bi først så jeg kan se om jeg er allergisk, det skal jeg lige have taget mig sammen til….

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.