Sene chilistiklinger vs. chiliplanter fra frø

I maj lavede jeg en masse chilistiklinger (se her) og det var ikke alle der blev givet væk. Jeg er ret imponeret over hvor mange frugter de kunne nå at sætte, men de når at få mere fart på end hvis man bare sår en ny plante på det tidspunkt. Så hvis man fortryder at man ikke fik sået en sort, kan man måske lokke en stikling ud af en anden chilidyrker.

Krydsbestøvede frugter mærket med manillamærker

Udover man kan nå at få nogle frugter som man kan smage, når de kun en lille størrelse som passer i vindueskarmen, eller kan nemmere mases ind blandt de andre planter. Man skal ikke gøre det for mængdens skyld, men jeg synes det er det værd, hvis man gerne bare vil smage en ny sort, eller hvis man ikke har så meget plads og gerne vil have nogle af de mellemstore planter, da de holder sig nede i størrelsen som sen stikling.
Bare for at give nogle eksempler: Lemon Drop nåede at sætte og modne mellem 5-12 frugter, Jellybean omkring 15 stk og Numex Twillight satte 15-20 stk på den forholdsvise korte tid.

Aurora stikling
Habanero Peach stikling med frugter
Habanero Peach moderplanten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.