Svampetur hos naboen

Efter en tur i nabo-naboens granplantage kunne jeg fylde en hel kurv med svampe og mere til hvis jeg ville. Han har ladet en masse gamle juletræer vokse sig store så de er omkring 10 meter nu, hvilket gør at de nederste 2-3 meter er fri for sidegrene. Imellem dem er der tonsvis af svampe, de fleste kender jeg ikke, men jeg kender nogle af dem og der plukkede jeg løs til en svampestuvning.
Jeg plukkede Stor parasolhat, gran mælkehat og violet hekseringshat.
Hos naboen imellem os fandt jeg to store of flotte rabarber parasolhat, så det har været en god svampeuge og det tog mig ingen tid, for jeg skulle kun ind til naboerne og ikke lede i en hel skov.

Kurven fyldt med dejlige svampe
Der var masser af Stor Parasolhat
Kæmpe Parasolhat med løs ring
Gran-mælkehat der bløder orangerødt
Stor Gran-Mælkehat
Unge krystal støvbolde

0 Replies to “Svampetur hos naboen”

  1. Hej Randi,
    Ja jeg er også blevet bidt af det! Støvboldene er kun spiselige hvis de er helt hvide inden. De har ikke så meget smag og er lidt skumfidusagtige, men de vil måske egne sig til at spæde op med nogle kraftigtsmagende svampe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.