Sæsonens første æg

De sidste år stoppede æglægningen kortvarigt for at komme tilbage kort efter årets korteste dag, men for første gang i 3 år har jeg været ude og skaffe æg ude for matriklen. JEg fik købt en række økologiske og så fik vi en række fra min søde kollega i julegave.

De stoppede på et tidspunkt i november, men i dag lå der 5 æg, spredt i hele huset, så nu er der gang i den igen. Nu skal de bare trænes til at lægge dem i redekassen da de 4 var smurt ind i møg.
Grønlæggerens første æg i år
Det var den gode nyhed i dag, den dårlige er at vi nu for 4. år i træk har haft besøg af en rovfugl, som har taget en af de nye æglæggere. Så den nåede lige at lægge sit første æg og så er den blevet taget. Der ville jeg godt nok ønske den havde taget den unghane vi planlægger at slagte i stedet, eller en af de gamle høner…
Der er ellers lukket af med fuglenet, men der er huller hist og her og vi kan ikke dække ordentligt ved syrenerne. Håber det er den eneste der bliver taget i år, men statistikken er desværre ikke for god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.