Kokosnødder til haven

For tiden er der mange kokosnødder i butikkerne (ellers lægger jeg pludselig mærke til dem) og her den anden dag fik jeg lyst til frisk kokos.
Men da jeg ikke kan spise en hel kokosnød, brugte jeg lidt til kokosmuffins og resten kom ud til fuglene i haven. Jeg har læst flere steder på nettet at de skulle være gode at hænge op til fuglene som en langtidsløsning. Så skulle de spise af dem, når der er løbet tør af fedtkugler og frø, som en langtidsholdbar reserve.

En kokosnød med hasselnødder og en med kokos

Den halvdel som jeg selv brugte, borede jeg 3 huller i og trak en snor i, så den kunne hænges op i haven som en skål til nødder.
Man kunne også fylde den med frø og fedt og støbe sine egne fedtkugler i kokosnødskaller.

En kokosskål med nødder til egernet

Idéen kom sig af, at de sidste par dage har egernet været her og spise fuglenes fedtkugler, trods vi har en egernrestaurant. Men den har været frosset fast, så egernet har ikke kunne komme ind i den. For at lokke egernet derhen, vil jeg prøve at ‘træne’ den til at genkende skålen med nødder (som nu hænger ved siden af fedtkuglerne) og langsomt hænge skålen tættere og tættere på egernrestauranten, i håb om at den vil gå derhen fra nu af.
Det er ret hyggeligt at kunne se både fugle og egern spise i haven, men så snart egernet er der, bliver fuglene på afstand, og egernet har ikke noget imod at blive hængende længe og spise sig mæt.

Den halve kokosnød som reserveføde til fuglene
Vild trafik i haven, sneen er helt fladtrådt og det er ikke mennesker

Hvis ikke Liva havde brune ører og sorte øjne, var hun helt usynlig i sneen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.