Såning af stedmoder

Jeg er en af dem som køber stedmoderblomster fra det allerførste batch fra Netto, det er ren lykke at kunne købe blomster så tidligt og jeg kan absolut ikke stå imod. Jeg har altid fået advarsler om det, men de er aldrig døde for mig, men jeg har også haft dem i drivhus og beskyttet altan, så frosten har ikke kunne få ordenligt fat på dem. Når de så bliver for ranglet pga. varmen i drivhuset, så ryger de udenfor. Jeg har dem i drivhus og udestue for at kigge på dem, så det er faktisk lidt trist at de kommer udenfor, men så længe de er ved hoveddøren så går det an.
De sidste par år har jeg ladet mine stedmoderblomster stå i de potter de er sået, fordi jeg ikke har fået købt så mange sommerblomster og fordi de jo faktisk bliver ved med at blomstrer for til sidst at sætte frø.
Frøene har jeg høstet og prøve at så. Forrige år fik jeg sået for sent, så dem så jeg ikke blomstrer, så i år er de blevet sået sammen med chilierne for at se om det passede med at de fik samme størrelse som Netto-udplantningsplanterne som kan købes i marts.

2 planter kan sagtens vokse sig til i 2 mdr i en plastik kop uden pladsmangel

Disse er sået et sted ml. i slutningen af januar og midt marts og har nu fået størrelsen som de udplantningsplanter man køber á 10 stk. Så fremover bliver de sået samtidig med de første chilier, altså i slutningen af januar. Her i weekenden vil de komme fra vindueskarmen ud i udestuen til dem jeg købte for nogle uger siden, de kunne godt have kommet ud tidligere, men så var de ikke nået helt den størrelse de har. Der var kun 2 der kom op, men jeg vidste jeg ville købe nogle, så det gør ikke så meget, men derfor er det nu sjovt at så alligevel og man ved ikke hvilken farve det bliver til.

2 mdr. gml. stedmoderblomster: Så har de fået hver sin lille potte og er klar til drivhuset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.