Rabarbertid

De er kommet lidt senere i år end de plejer, men nu er de høstklar i haven, så det er dejligt!
Jeg har 6 planter og hvert år smider jeg en murspand henover en ny plante, så det ikke altid er den samme der bliver “misbrugt”. Billederne blev taget i sidste weekend i April.
De andre år har det også passet med at når der slæbes brokker og graves, så er rabarberne klar. Hvilket passer meget fint, for så kan man hygge sig lidt med rabarberkager og saft indimellem slæberiet.
Da de første knolde/knopper på rabarberne begyndte at vise sig over jorden, smed jeg en murspand henover og det gør at stænglerne bliver dejligt lange og lyserøde samt bladene mindre end dem uden spand. Man kan høste tidligere og planten bruger mere krudt på stænglerne end bladene.

Masser af fine stængler rabarber

I år har jeg også været heldig at få en mørkbladet rabarber fra en have der skulle nedlægges. Jeg håber den klarer det trods en hårdhændet behandling. Jeg ved ikke hvad det er for en type, om det er endnu en af de kæmper jeg har eller hvis jeg er heldig at det er en vinrabarber. Men bladene er meget mørke, dem der er ved at folde sig ud og mine egne er mere grønne og lyse.
Hunden assisterede med udgravningen, da det var lidt svært for mig med håndskovlen.

Gravegårdhunden hjælper til med udplantning