Et-feds-hvidløg plantet ud

Jeg prøver jo i år at dyrke hvidløg som et fed i stedet for almindelige der bliver sat i efteråret og splitter sig i mange fed pga. kuldeperiode.

Hvidløg sat i potter fra februar til april (i drivhus)

Den 24. april kom de ud i køkkenhaven og der har efterfølgende været nogle nætter med nattefrost, men det har været lune dage, så det har været kortvarige kuldepåvirkninger, så jeg håber det går an. Jeg synes i hvert fald de ældste var ved at være alt for store og potterne var halvt rødder og halvt jord.

Forskellen på 2/3 og 10/3 er mest rodnettets størrelse

Løgene fra 7/4 var nemme at skille fra hinanden, men har ikke fået meget forspring

Hvis man sætter hvidløgene i så små potter, som jeg har gjort skal man nok gå efter start april for at rodnettet ikke bliver for stort og filtret sammen. Hvis man går efter at komme tidligt i gang og få de største fed, tror jeg umiddelbart at man skal sætte dem i større potter med mere afstand i midt marts, måske start marts, men et må komme an på en prøve. Jeg har i hvert fald på fornemmelsen at de første jeg har sat kunne have vokset mere til hvis de havde haft mere plads til rødderne. Det er ikke sikkert de er så stor en succes i år, vi får se.
En anden ting jeg kom i tanke om man skal være opmærksom på, er at fedene ikke har fået kulde og det kan man ikke vide hvis man køber sættehvidløg eller nogle fra Netto/Fakta. Dem jeg har sat har jeg fået af en Frøsamler som har haft dem ved stuetemperatur efter høst, så der burde ikke være nogen ko på isen.

Fra 7/4 til 2/3 set fra venstre
6 af hver dato er blevet sat i samme række, resten blev brugt til suppe
Hvidløgene der var sat i efteråret var længere fremme end de fleste forpottede, men vil splitte sig i fed

0 Replies to “Et-feds-hvidløg plantet ud”

  1. det er sådan nogle spændende opslag du laver. Jeg vil prøve at sætte nogle enkelte løg som er spiret for mig – måske virker det?
    Jeg har sat et par rækker i efteråret – det er ret sjovt at se hvor godt de har det.
    Jeg har brugt nogle af toppene til madlavning – det skader slet ikke ser det ud til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.