Stiklinger af fuchsia

Jeg har været så heldig at komme i kontakt med en fuchsiaentusiast nær Holbæk, som havde fået stiklinger af en anden entusiast sidste år og overvintret dem.
Det er så dejligt at man både kan dele sine planteglæder og planter med andre, og jeg er så glad for disse stiklinger for fuchsia og petunia er mine yndlings sommerblomster og jeg ville gerne udvide min horisont lidt udover Nettos sortiment uden at blive flået på planteskolerne. De skal også tjene penge, men jeg synes kun jeg kan finde de kæmpe fuldt udvoksede ampler og jeg er fint tilfreds med en lille stikling i foråret.
Jeg har fået stiklinger af:
-Pink Pearl
-Royal Mosaic
-Checkerboard
-Margareth von Eisenhardt

Her er 2 nodier uden blade og et bladpar i toppen.

JEg har lavet stiklingerne som jeg plejer med de bløde og urteagtige:
1-2 bladpar tages af i bunden og 1 i toppen forbliver. Stiklingen har et nodie (bladpar-samlingspunktet) i begge ender, da det er her den skyder rødder og nye blade ud.
Bladene skal næste trykkes ned til jordoverfladen og jorden skal holdes godt fugtig, så rejser bladene sig op. Kom evt. en pose henover for drivhuseffekt og sæt den ikke i direkte sol, men lyst. Jeg har mine i badeværelset, der har vi nemlig frostede ruder.

Så er der snart nye fuchsiaplanter på vej som vil blomstrer hele sommeren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.