Laminerede planteskilte

Når man har 50+ planter af samme slags, såsom tomater og chili, er det vigtigt at de er mærket hvis man skal tage frø af dem og er interesseret i at det faktisk er de rigtige sorter.
Jeg har prøvet mange forskellige planteskilte i form af genbrug af malerspande, yoghurtbægre osv, men teksten hænger ikke ordentligt fast og jeg synes hurtigt det bliver dyrt hvis man skal købe plastskilte i butikkerne, for de har det med at forsvinde når man giver en plante væk 🙂
Sidste år lavede jeg skilte over alle sorter og printede dem, for derefter at laminere dem, det var et hit, men ret meget logistik omkring ompotningstidspunktet.

Skilte der gør det lidt nemmere at huske hvad det er

I år har jeg lavet blanke skilte, lamineret dem og derefter har jeg skrevet med en permanent tusch. Tuschen sidder bedre fast på det laminerede end andre glatte plastoverflader jeg har prøvet, man skal bare være obs på at tuschen kan klare vand og sollys.
Eftersom jeg dyrker lidt mere end standard af chilier og nu også tomater, er der kun lavet skilte til disse, hvor på chiliskiltene er der lavet en lille flamme hvor man kan angive styrken (feks. 1-10).

Lamineret skilt til chili med sådato og styrke

For at få renset skiltene af igen til næste års brug, regner jeg med at smide dem i et højt slankt glas med en dårlig snaps eller anden alkohol, så teksten opløses.

Hvis du også gerne vil lave lignende skilte skal du være velkommen til at bruge mine 2 ark helt gratis med hhv. chili og tomater, som du kan finde her: 
Lamineringen går ud over papiret så det er vandtæt og enden klippes spids
Skilte til tomaterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.