Tomater på friland

Som en del af min tomatplan, har jeg også sået nogle forskellige frilandstomatsorter i tilfælde af drivhustomaterne strejker som sidste år.
Jacob har lavet et smukt naturstativ til dem af Rødel stammer fra vinterens styning, jeg planlægger der kan stå 8 busktomater i alt.

Rødel stolper bankes i jorden
2 sektioner med 2 sæt snore så man kan binde tomaterne op når de vokser

Lørdag d. 18. Maj satte jeg 4 stk ud (Outdoor girl, Stupice, Subarctic Plenty og Siberian) og nattetemperaturerne hos os har ikke været under 10C siden. Allerede dagen efter kunne jeg se at de struttede mere og var lidt grønnere, man kan se at de trives i direkte jord, så længe temperaturene er med dem.

Blomsterne er så småt på vej på frilandstomaterne, de har været afhærdet i en uges tid

I nat lover de omkring de ned omkring 5C så jeg har kastet en fiberdug løst henover for at tage den værste kulde. Jeg er nysgerrig på hvad de kan klare, så jeg er spændt på om de går helt i stå.
Jeg er ikke helt så nervøs for det, da jeg har læst at Siberian kan sætte frugt helt ned til 3C. Men man kan aldrig vide sig sikker med vejret eller planterne..

Fiberdugen tager de værste kuldenedslag og slagregn

Jeg har sået en del ‘Garden Pearl’ som også er en tidlig frilandstomat, men jeg havde bare ikke fået set at det er en ampeltype, som godt kan lide at hænge udover en potte. Jeg har planlagt den til at stå i stativer i haven.
Til et fuchsiamarked købte jeg 2 ampler og den ene er nu doneret til tomater. Jeg har sat 2 stk i 1 potte og håber den vil fylde potten godt ud og at den ikke bliver skravlet at se på.

2 stk Garden Pearl i hænge potte 
Når man planter en tomat dybere end den stod før, danner den hurtigt rødder på stænglen

0 Replies to “Tomater på friland”

  1. Skønt med tomater på friland, min egen erfaring er at de ikke rigtig er glade for alt det vand vi får fra oven især i sep/okt. Jeg prøvede som eksperiment at lave et lille tagudhæng over nogle i et stykke klar trapezplade, disse klarede sig væsentligt bedre end de uoverdækkede. Blot min erfaring.
    Henrik

  2. De 4 tomater har det helt fint og strutter stadig af sundhed, så indenfor de næste par dag kommer de sidste 4 i jorden der skal stå der.
    Tak for tippet Henrik!
    Jeg tror vi udbygger stativet til efteråret med 3 tværpinde og så kan vi smide en hvid/transperant pressening henover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.