Sofari på Vinfeldt Øko

Det meste af søndagen har vi brugt på at besøge en økologisk griseavler i Ugerløse, et skønt besøg der er både egnet til børn og voksne med interesse i dyr og hvor maden kommer fra.
I stil med ‘Luk køerne fri’ er dette et nyt tiltag fra de økologiske griseavlere at holde ‘Sofari’, hvor man kan komme ud og se dyrene og få manet en masse fordomme i jorden, såsom ‘Grise er dumme’ og ‘Fryser de ikke om vinteren nu hvor I ikke giver dem tøj på?’.
I år var første år hos Vinfeldt Øko (Fævejen 1, Ugerløse), men jeg ved ikke om det har kørt i flere år hos de 5 andre griseavlere der holdte åbent hus.

 

Det var rigtig godt arrangeret og der stod én og tog imod folk og der var flere guidede rundvisninger hvor man gik ind og ud hos dyrene.
Vi var ret overraskede over størrelsen, de når omkring 100 kg i vægt efter kun 5-6 mdr, det er en ordenlig grisebasse! De går bag 1 stødtråd som kun var 30-40 cm over jorden, så man kan suse ind og ud til dem uden at skulle åbne låger, det var ret praktisk og utroligt at der ikke skulle mere til at holde dem inde (Det er lovpligtigt at have 2 hegn når det er grise, hvilket der også var her, men yderhegnet var et vildthegn).
Jeg håber de fortsætter med Sofari de næste år, vi skal i hvert fald med næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.