Vandstiklinger af tomater

Her i foråret hvor jeg har båret tomaterne frem og tilbage i drivhuset inde fra vindueskarmen, har der til tider været lidt for meget blæst, så nogle af dem knækkede.
Nogle knækkede helt ved roden, så de kunne ikke skyde op igen, så dem lavede jeg hurtigt stiklinger af, mens planten stadig så frisk ud, trods den var delt i 2.
Jeg har kun haft lavet stiklinger i jord og det var ikke alle der var lige heldig at klare den desværre, så nogle af sorterne er røget af listen for i år.
Men så fik jeg et tip om at de nemt slår rødder i vand, så kan det næsten ikke gå galt 🙂


Tomatstiklinger i vand efter 8 dage

Jeg tog 3 sideskud der var blevet lidt store (jeg havde ikke opdaget dem) og kom dem i et lille glas vand, bladene skal være over vandet. Ligesom med almindelige stiklinger i jord, har jeg reduceret bladmængden lidt, så der ikke er for stort et bladareal den skal forsyne.
Vandet er skiftet 2 gange siden start (1 uges tid), for at forhindre vækst af noget uønsket og at det ikke står og bliver surt. Glasset er placeret bag en masse høje planter i en vestvendt vindueskarm, så den ikke står i direkte sol, men får noget lys at strække sig efter.
Efter 8 dage har den ene (F1’er) af de 3 skudt rigtig mange rødder ud og de 2 andre er godt på vej.
Denne metode vil jeg bruge fremadrettet, den virker umiddelbart mere effektiv og pladsbesparende, når man har vindueskarmene fyldt med potter i forvejen.
Og så er det jo hyggeligt at lave det med en metode, hvor man kan følge med hele tiden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.