Honningsvampetur

Hundse og svampe

I dag var jeg en tur i Kongsøre skov på efterårets første svampetur.
Jeg fandt kun nogle små gnallinge af Rødsprukken rørhat, ikke Karl Johan som jeg havde håbet på. Til gengæld fandt jeg ret mange (køllestokket?) honningsvampe.
De vokser på stubbe ligesom knippel svovlhat (og mange andre) og en af mine kollegaer som er en yderst dygtig svampejæger, bestemte den for mig sidste år, da vi havde dem i haven.


Gamle honningsvampe

Hun sagde at hun plejede at tage hattene og lavede suppe af dem, stokkene synes hun er for trævlede. Jeg har læst at ikke alle kan tåle honningsvampe, men fik af vide på min sidste svampetur at man skal sørge for at koge den i min. 20 min og jeg har ikke haft de mindste symptomer på noget som helst ved at spise dem.
Der er utroligt mange honningsvampe i år, måske er det bare fordi jeg pludselig kan genkende den, men vi har den også i få steder i græsplænen, så der må ligge nogle små grenstykker den lever af, da den ikke er jordboende.

Unge og lidt ældre honningsvampe

“Slør” under hatten

En meget lille hat på honningsvampen

Masser af honningsvampe

Honningsvampe der maser sig ud gennem barken af et dødt træ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.