Svampetur i Bidstrup skovene

I dag tog jeg til Lejre for at deltage i Dansk Naturfredningsforenings (Lejre afdelingen) årlige svampetur i Bidstrup skovene. Vi mødtes ved Avnstrup modtagecenter og jeg vil gætte på der var over 100 personer. Så det besluttede sig for at svampekenderne lavede en svampeudstilling og hjalp folk med svampebestemmelse, og så var der en naturvejleder der gik med rundt i skoven. Naturvejlederen havde ikke forstand på svampe så jeg drog afsted på egen hånd i håb om en Karl Johan rørhat.

Dagens fund som er kommet i aftensmaden

Det fandt jeg ikke desværre, men uendelige mængder honningsvampe, ligesom de mængder jeg fandt i Kongsøre skov i går. Lidt filtet rørhatte, rødsprukken rørhatte og en enkel lille indigo rørhat fandt jeg også. Der var en del der fandt nogle flotte Karl Johan’er samt nogle virkelig flotte indigo rørhatte.
Den røde gran mælkehat fandt jeg inde hos naboen…

En lille indigo rørhat

Svampevejlederen fortalte at de havde fundet masser af trompetsvampe i går i Sorø, men dem så jeg hverken her eller i Kongsøre, men dem synes jeg også er utroligt svære at se, i hvert fald den første.

Honningsvampe i Bidstrup skovene

0 Replies to “Svampetur i Bidstrup skovene”

 1. – Vi var også i Avnstrup i dag, og gik rundt med skovfogeden. Han havde ganske rigtigt intet at sige om svampe, men førte os forbi nogle meget fine steder i skoven. Også med svampe, og fik samtidigt fortalt en masse om deres (altså skovdistriktets) genetablering af forskellige eng- og moseområder.

  Der var vel en 20-30 personer med hele vejen rundt, og langt de fleste af os endte med at have en pæn portion svampe. Noget mere spiseligt end andet – Nu véd jeg f.eks. hvorfor en peber-rørhat hedder som den gør! 😀

  Det gav rigtigt meget blod på tanden til at tage afsted igen i løbet af de næste par uger. Når så mange mennesker, der går rundt de samme steder, kan finde så meget, så må der være pæne chancer for at finde nok over et par gange, til at kunne tørre noget til at gemme til vinter? Lige nu har vi en fin guirlande hængende ude over fyret, med honningsvampe og rørhattestykker.

  m.v.h.

  Naja

 2. Fedt at høre at i har fået blod på tanden, jeg synes det er så hyggelig en efterårsaktivitet og alle aldre kan være med til at gå på jagt, så længe der er en der har styr på bestemmelsen, for her skal man ikke tage chancer 🙂
  Jeg har haft held med at tørre rødsprukken rørhatte, jeg synes de er bedre efter de har været tørrede, smagen bliver mere koncentreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.