Ekstra tidlige kartofler i drivhus

Da det jo har været en meget mild vinter, har jeg sat gang i et lille eksperiment i udestuen som er uopvarmet. Da det ikke har været muligt at få læggekartofler i butikkerne særlig tidligt, har de kun fået lov at forspire 1-2 uger i vindueskarmen.

De 3 kandidater blev lagt i potter indenfor 19/2 og ca. 10 dage efter blev potterne flyttet i drivhus

Først blev de lagt i 2 liters potter og sat på gulvet i badeværelset, efter 10 dages tid brød de overfladen. Lige så snart jeg kunne se spirene bryde jorden, flyttede jeg potterne ud i udestuen, hvilket selvfølgelig bremsede væksten pga kulden.
Siden da har der ikke været frost i udestuen, temperaturen har ligget et sted ml. 4-20 grader. Efter 1 uges tid blev de pottet op i 7,5 liters potter i ren omsat havekompost. Det skule ikke være for stærkt til at de vil kunne gro i det, men jeg er lidt spændt på hvordan projektet kommer til at gå.

APRIL 2014: Se første høst her.

Kartoffelspire d. 13/3-2014
Små spirer titter op over overfladen

0 Replies to “Ekstra tidlige kartofler i drivhus”

  1. Spænde projekt Ditte – det glæder jeg mig til at følge! Jeg har for første gang i år fået forberedt mig en lille smule og håber på at lykkes med lidt tidlige kartofler i køkkenhaven 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.