Ompotning af 3 mdr chilier

Så er de fleste chilier blevet 3 mdr og de første stykker er pottet op i 3,5 liters potter. Det er hurtigt et problem med pladsen i vindueskarmen når man har 30+ chiliplanter, især nu hvor jeg også er blevet tomatnørd, så de mindst vigtige ryger nok tidligt ud i udestuen.

De største planter er kommet fra 10 x 10 cm til 3,5 l potter
Da jeg har ligget meget i sengen i december, januar og februar pga. graviditeten og det der fulgte med, er chilierne ikke blevet plantet om i tide. Så de kunne godt have været større nu, men de er stadig længere fremme end hvis jeg først begynder at så nu, så det går nok. Nu hvor jeg er på benene igen, er det også dejligt at have noget at pusle om og ikke at skulle starte fra bunden med det hele.
Så længe de får lys og gødning, kan man godt strække ompotningen, især når de er kommet i 10 x 10 cm potter, men det er ikke at anbefale, det kan bare godt lade sig gøre hvis man er i tidskneb.

Mine krydsninger (F2) af Aurora og Bonsai som kun bliver vinduekarmstørrelse
‘Jalapeno æg’ F3 og Jalapeno Chipotle er blandt de største
Alle vindueskarme er fyldt op og vinduerne bliver åbnet et kvarter om dagen så planterne får lidt vind og kulde for at gøre dem stærkere
Mit kryds af Sante Fe og Hot Banana (F1) som jeg glæder mig helt vildt til at se og smage
Det er gået så godt med at sætte planter ud at der er røget nogle flere ud, så holder de også bedre varmen sammen

0 Replies to “Ompotning af 3 mdr chilier”

  1. Super spændende. De ser nu ellers ikke ud til at lide nogen nød… dine planter 🙂 Flotte grønne og de ser stærke og stolte ud.
    Godt du er kommet på benene igen 🙂

  2. Tak Annie, ja jeg synes også de er fine trods alt, men når man nu sår så tidligt er det jo meget fedt at ende med store planter der allerede starter med frugt inden de kommer i drivhus eller lige op til. Men skidt pyt, jeg er bare glad for at de fleste har overlevet og er blevet sunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.