Syning af hundekurve

Overskuddet er ikke det store for tiden og meget svingende, men lige nu er jeg inde i en periode hvor jeg har lyst til at sy. Jeg havde en masse møbelstof og fleece liggende fra den tid jeg syede mange hunde- og kattesenge og det meste er nu omdannet til en masse hunde- og kattekurve.

Hvad mener du med det ikke er mine kurve?

De er allesammen syet efter samme princip hvor jeg klipper stoffets bredde (typisk 140/150 cm) x 35-40 cm højt som er kantpølsen, en bund af samme stof og samme størrelse i fleece til indvendig bund. Bunden beregner jeg ved simpel folkeskole-matematik (omkreds=pi x 2 x radius) og ved en kantpølse på ca. 140 cm lang skal diameteren på bunden være ca. 45 cm. Vores vaskebalje målte 140 cm hele vejen rundt, så det er der kommet lidt ovale kurve ud af og ellers har jeg brugt runde fade i de mål jeg beregnede.

Vores vaskebalje passede lige med den omkreds jeg skulle bruge til kanten jeg havde klippet
Er denne kurv så til mig?

Liva har i forvejen minimum 1 kurv pr. rum her i huset, så hun har ikke brug for flere, så min plan er at donere dem til Dyreværnet i Rødovre, når jeg kommer så langt. Jeg vil ønske jeg havde mere overskud, så jeg kunne sælge dem og derved kunne donere penge, men jeg går helt kold ved tanken om at skulle tænke i afregning, afsending og afhentning. Alt det koordinering duer ikke lige nu, så jeg håber de kan bruge dem til de ‘indsatte’ dyr eller sælge dem videre selv.
Liva har været meget interesseret i hvad jeg skulle med alt det dejlige stof og pudefyld. Hver eneste kurv er testet og godkendt også dem hun næsten ikke kan være i. Selvom jeg prøver at stakke dem, kravler hun bare til tops som prinsessen på ærten. Jeg håber de fremtidige brugere bliver ligeså glad for dem. Nu er de pakket væk så hun ikke knytter sig for meget til dem og grisser dem til 🙂

3 hundekurve er 3 gange så hyggeligt
Den er måske lige lille nok til en gårdhund
Testkørsel af hundekurve – én efter én

8 Replies to “Syning af hundekurve”

  1. Kan ikke helt gennemskue din beskrivelse. Hvis jeg nu dkal lave en større hundekurv, tænker ca 70 cm i bund madras fra ende til anden, hvordan finder jeg så ud af hvor pølsen rundt skal være?
    Syer du bunden sammen først og fylder den, syer så pølsen og sætter den fast på bunden og fylder den herefter? Hvordan får du i så fald lukket pølsen? De er bare rigtige fine dem du har lavet ?

  2. Glitterogregnbuer: Det er temmelig sent jeg svarer, men måske en anden kan bruge mit svar, da jeg tænker du ikke har brug for svar mere… Hvis din bund er 70 cm i diameter, skal du lave en omkreds beregning ligesom i folkeskolen (Omkreds=π x 70 cm). Det er så fremt at din hundeseng er rund som solen. Ellers må du i gang med målebåndet.

    Til jer begge: Det er lidt svært at forklare i skrift, måske jeg skulle lave en billedeserie næste gang hunden skal have en seng! Stay tuned!

    1. Nej det mener jeg ikke, det er så mange år siden nu, så hukommelsen svigter lidt. Men jeg tror snart jeg skal sy en ny til soveværelset, så skal jeg se om jeg ikke kan tage lidt billeder. Men indtil da, må du se om der er noget brugbart andetsteds desværre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.