Gendyrk af romainesalat

Det er altså ret fascinerende at man kan gendyrke sit køkkenaffald. Nu er der ikke meget der ellers går til spilde, når man både har høns og kaniner (og kompostorme), men jeg synes nu stadig det er sjovt at prøve. Man kan få en ekstra høst af helt friskdyrket grønt med en meget lille indsats og jeg tror det kan starte manges passion for planter, da man opdager hvor lidt der skal til og hvor meget glæde det kan skabe.

Enden af hjertesalat skæres alligevel bort, så den skal da gendyrkes!

Vi er gået over til at købe hjertesalat/romainesalat da jeg ikke synes de sorter man køber i Netto/Rema1000/andre er så bitre som jeg husker dem. Måske gartnerne har udviklet nye sorter eller mine smagsløg har ændret sig. Er i hvert fald blevet ret glad for dem da de går både til salater som snittet og så har de nogle super blade til burger og sandwich.

22. marts – bunden sat i vand

Jeg startede med at komme stumperne i et glas vand der var så lille at det holdte stumpen lige i vandoverfladen, den må ikke synke ned i, så risikere man bare den rådner, det er kun bundstykket der optager vandet. Sæt evt. nogle tandstikkere i for at holde den oppe.
Men vi havde lige en periode med meget salatmad, så lige pludselig havde jeg flere endestykker end glas og plads i vindueskarmen. Så nu er de alle stukket i fugtig jord og sat i den uopvarmede udestue som endnu ikke har været under 5 grader. De gror ikke ligeså hurtigt som inde, men det er stadig sjovt at gå og følge. Stumperne har slået rod, så mon ikke jeg sætter dem i køkkenhaven når jeg heller ikke får plads i udestuen pga. tomater og chilier.

25. marts – 3 dage efter begyndte den at skyde i midten
11. april – Der er godt gang i de første stumper jeg satte og de sidste begynder at vise tegn på vækst

0 Replies to “Gendyrk af romainesalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.