Koldskål med skyr

Der er næsten ikke noget mere sommerligt end koldskål på en varm dag. Jeg tror at det ligger dybt i både Jacob og mig at når det er varmt i vejret så skal vi have koldskål, vi kan begge have gået og tænkt på det uden at have snakket om det.

Koldskål med rumpevarme æg
Når man selv har høns er det oplagt at bruge sine egne æg til at lave den, og nu er det jo også udmeldt at man atter må bruge rå æg fra køledisken. For pasteuriserede æggeblommer smager sært, synes altid de har en metallisk smag. De sidste 2-3 år har vi brugt rå æg fra egne høns, efter jeg talte med en kollega som altid brugte de dagfriske æg. Jeg vil dog stadig holde mig til kun at bruge de æg der er lagt samme dag og til nøds, dagen før. Det samme med blødkogte æg. Den luksus har vi jo så fordi vi selv har høns, hvor almindelige forbrugere skal bruge æg der allerede er gamle når de ankommer til butikken. Men det gode er at vi alle slipper for pasteuriserede æg i husholdningen, kantiner og restauranter skal stadig bruge dem.

Jeg kan bedst lide at drikke koldskål med kammerjunkere ved siden af 

Da jeg spiser skyr om morgenen er vi begyndt at bruge skyr i koldskålen i stedet for ymer eller tykmælk. Det gør den tykkere i konsistensen og ændrer ikke på smagen. Skyr er jo meget in for tiden, så det skulle ikke undrer mig om der kommer en kommerciel skyrkoldskål i køledisken i år, håber det bliver Thise Mejeri der laver den 🙂

Koldskål med skyr
3-4 æggeblommer (4 hvis det er dværghøns, 3 hvis det er store)
1 spsk vaniljesukker
3-4 spsk sukker (kan godt være lidt syrlig, men jeg synes det passer til de søde kammerjunkere)
5-6 store spsk skyr
1 liter kærnemælk (bruger lidt mindre da vores kande kan indeholde lidt over 1 liter i alt)

Æggeblommer og sukker piskes lyst og skummende. Skyr og kærnemælk kommes i og piskes godt igennem, skal helst skumme. Smager bedst når den har trukket i køleskabet i nogle timer, som minimum i 1 time.
Jeg plejer altid lige at røre rundt i den med en ske inden jeg hælder op, da æg og vaniljekorn godt kan bundfælde. Vi plejer at spise den på dagen og senest 2 dage efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.