Hvidløgsrækker 2014

Så kom de sidste forspirede hvidløg i potter fra 3. april og jeg har fået noteret hvor de forskellige sorter står i tilfælde af at skiltene forsvinder.

Årets 4 hvidløgsrækker for 2014

De 2 første rækker blev plantet ud omkring 10. april og de sidste rækker kom ud d. 27. april. Over jordoverfladen er de to sæt hvidløg stort set ens i længde og tykkelse, selvom de sidste jo har stået i drivhus i mellemtiden. Den store forskel ligger nok i roddannelsen, for dem jeg satte ud d. 27. april havde dannet et 1-2 cm tykt lag hvide rødder i bunden af potten og da jeg plantede de andre ud, var rødderne kun 3-4 cm lange.
Jeg har prøvet at grave hullerne dybere til de sidste for at rødderne kunne komme langt ned og så håber jeg de ikke bliver hæmmet for meget. For de første jeg satte har jo haft længere tid til at etablere sig, og det er ikke lang tid de får lov til at vokse hvis man sammenligner med dem der er sat i efteråret.

Skitse over rækkerne, så jeg husker hvor de står hvis skiltene forsvinder
På stykket lige til venstre for de nyudsatte hvidløg stod hvidløgene sidste år og traditionen tro, så var der flere jeg ikke fandt da jeg høstede dem.
Da de jo danner fed, vil de året efter, såfremt de ikke bliver høstet, bare vokse op i totter, da fedene jo “er sat” tæt op af hinanden. Normalt skal jeg bruge stykket til noget andet, men jeg tror jeg prøver at lad dem stå i år og se hvad det udvikler sig til, man kan jo håbe det bliver et-feds hvidløg.

Stykket til venstre var til hvidløg og løg sidste år, nu er der glemte hvidløg og ukrudt til bierne

Der er også nogle som har stået der længere endnu, for jeg har fundet nogle hvidløg i et område jeg ikke satte sidste år, men forrige år eller året før. Jacob har jo ellers fræset de andre år, så det må være nogle fed der er blevet fræset rundt siden de står enkeltvis og ikke i totter.
Jeg troede først det var porre, men da jeg kneb noget af bladet duftede det af hvidløg. Det er stort og kraftigt i stokken, så jeg håber jeg kan få et godt stort hvidløg ud af det i år.

Et overvintret hvidløg som har stået her mere end 1 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.