En langøret æra er slut

Efter 4 år med slagtekaniner, har vi nu besluttet at holde en pause med kaniner. Vi har været utroligt glade for dem og de er nemmere at slagte end høns og giver et større og bedre udbytte, så det er ikke derfor vi stopper for nu.
Min graviditet har ikke været den sjoveste indtil videre og for at skære lidt ned på de daglige sysler, har vi derfor besluttet at skære lidt ind i hønseflokken og slagte de sidste 2 kaniner, vores avlspar. Jeg har også længe tænkt på at skifte dem ud til store franske væddere, så i stedet for en direkte udskiftning, holder vi pause i et par år, hvor vi så kan bygge en stor kaningård til de nye.

1 kanin der er ved at gå helt fra hinanden, som nu skal pilles til kanin i asparges

De var jo 4 år gamle, så jeg var lidt spændt på om de overhovedet var spiselige, men efter en tur i suppegryden i 4-5 timer, var de møre og kødet faldt af benene. Kødet var mere gulligt og mere kraftigt i smagen end når vi har slagtet ungerne som max. bliver 1 år.
Jeg fik desværre ikke vejet de 2 inden jeg fik kogt dem, men de var blevet godt store og havde stadig lidt vintersul på kroppen.
Så nu er der 3 x 1 liters bøtter med kød og fond samt 2 poser med deres skind, sm skal garves senere eller bruges til min fars jagthund, da de fældede. OG udover det har jeg lavet en stor portion kanin i asparges som holder i 3 dage samt der er en hel pose snaskekød, nyre, lever, lunger og hjerter til hunden i fryseren (alt sammen kogt).
Det er lidt vemodigt med de tomme bure og alle de kæmpe mælkebøtter man kan plukke for tiden, men vi er glade for beslutningen og nu kan vi forkæle hunden og hønsene endnu mere. Og så er der jo også en familiefornyelse til juli/august der kommer til at tage meget af vores tid.

Rygkødet trævler og er helt mørt, nærmest som Pulled Pork (bare ikke så fedt)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.