Iskaffe

Iskaffe er et hit på en varm sommerdag

Skrevet af Jacob
På de varme dage, kan lysten til en varm kop kaffe nogle gange ligge på et lille sted. Jeg kan anbefale denne kølige drik som en god erstatning. Som med så meget andet, så gælder garbage-in = garbage-out princippet. Laver du en iskaffe på minimælk med kedelig vanilleis og bitter kaffe, har du nok drukket din sidste kop samtidig med din første.

Ingredienser og redskaber til en dejlig iskaffe

Iskaffe
2 dl øko sødmælk
4 kugler vanilleis (jeg bruger Vebbestrups øko)
1 tsk sukker
1/4 – 1/2 tsk kakao, f.eks. Valrhona
1 dobb. espresso (ca. 50-60 ml) eller stærk stempelkaffe

Det er rimelig simpelt at lave. Jeg plejer at lave en ekstra dobbelt espresso, og smider en underkop ovenpå koppen så afdampningen er minimal. Den må godt køle en halv time inden man laver iskaffen. Start så med at hælde mælk, sukker og cacaopulver sammen og giv det et godt pisk med stavblenderen. Det er nemmere at opløse cacaopulveret inden kaffen tilsættes. Herefter tilsættes kaffe samt vanilleis og der køres kort med stavblenderen indtil isen og væsken er gået i et.
Hældes direkte op og drikkes med det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.