Tæppe af gamle skjorter

Egentlig havde jeg tænkt på at hækle et babytæppe, men jeg er alt for doven en hækler, jeg er mere til de små hurtige projekter og helst dem hvor jeg selv skal lave et nyt design, ellers falder jeg i søvn over projektet.
Jeg havde set nogle fine tæpper på Pinterest.com lavet af brugte skjorter, men jeg har ikke noget pladevat i de mængder, men så så jeg Dortes fine tæppe (se her) hvor hun havde brugt et fleecetæppe for at gøre det blødt og lunt, helt simpelt og genialt!

Babytæppe (70 x 70 cm) af den kommende farmands gamle skjorter

Med fornyet energi og inspiration, fandt jeg 4 af Jacobs kasserede skjorter, som passede meget godt sammen i farverne og så klippede jeg ellers tern (12 x 12 cm).
Ternene lagde jeg ud på bordet (7 x 7 lapper) og flyttede rundt indtil jeg synes mønsteret var pænt og lapperne fint fordelt og så begyndte jeg ellers at sy strimler á 7 lapper, hvorefter jeg til sidst syede de 7 strimler sammen. Det er en god idé at tage et billede af mønsteret inden man syr sammen hvis man skal pakke det sammen undervejs, så kan man se hvordan det lå.
Jeg synes det manglede lidt pynt, så jeg klippede 9 stjerner, som jeg applikerede på efter at have set denne gode video (engelsk) på Youtube: http://youtu.be/Kju_tFMf6z0

En stjerne klippes som skabelon i papir og tegnes på stoffet med en vandopløselig pen
Så monteres stjernen ellers det ønskede sted og så i gang med nål og tråd og en god film

Så var fronten ellers klar og så fandt jeg et gammelt fleecetæppe og min mor havde et stykke blåt stof i hendes restekurv, som jeg har brugt som bagside. De 3 lag blev lagt sammen og jeg syede et kantbånd på, med de flotteste hjørner jeg har lavet med kantbånd, efter at have set denne video (engelsk): http://youtu.be/nJserv3DRQM

Fronten er færdig og lægges på et kasseret fleecetæppe som klippes i samme størrelse

Ternene var ikke klippet sirligt nok, så tæppet er lidt ujævnt og hjørnerne mødes ikke de fleste steder, men jeg er tilfreds alligevel, jeg tror jeg har for lidt tålmodighed til at være rigtig god til patchwork, og det skal alligevel være på gulvet, så man ser det ikke så tæt på 🙂

0 Replies to “Tæppe af gamle skjorter”

  1. Hvor er det blevet fint, og stjernerne gør da lige det sidste:) Jeg har før klippet lapper ud fra skjorterne hvor brystlommen var med, det er også en god ide til børnetæpper, så kan man nemlig gemme ting i lommerne, som børnene så kan finde. God pinse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.