IKEA Lack hack ottoman

Jeg synes det er lidt sjovt at der er opstået et fænomen der hedder ‘Ikea hacking’, som går ud på at ombygge Ikea møbler, enten pynte det til noget pænere eller ombygge det til noget helt andet.
Jeg har lidt gjort det med nogle hagesmække som jeg har pyntet med nogle hæklede dimser, men nu har vi også fået os et ombygget Lack bord til en ottoman eller puf.
Det er et rigtigt genbrugsprojekt, da Lackbordet er købt på dba.dk, skummet er noget min mor fandt på loftet og betrækket er en masse gamle jeans der er klippet op og syet sammen.

Ombygget Lack bord til en fodskammel 
Der er både plads til benene og en lille gårdhund 🙂
Først skruede jeg benene af og klippede et par lag skumgummi til. De blev fastholdt af et gammelt stykke fleecetæppe, så når man skal montere det rigtig betræk, fumler man ikke rundt med noget skum der ikke vil blive hvor det skal.
Derefter klippede jeg jeans op i firkanter og syede sammen i sektioner, som så blev syet sammen løbende. Da jeg ikke havde nogle lyse bukser, har jeg brugt vrangsiden på nogle af dem og en rest hørstof, for at få lidt kontrast. Den er også pyntet med lidt hæklede og syede stjerner inden vi monterede hele stofstykket på bordpladen med en hæfteklammemaskine.

Fleece monteres med hæfteklammer for at holde skummet på plads
Firkanter af gamle jeans syes sammen til en stor firkant

Da bordet er lige højt nok for en fodskammel, fik jeg Jacob til at afkorte benene. Først ridsede han med en hobbykniv hvorefter han savede og sleb med sandpapir. Da benene er hule, fandt han en lægterest i skuret som lige passede. Der blev snittet 4 skiver som fik en klat lim og skubbet op i de hule ben. Da de var tørre, fik de så monteret filtdutter og monteret på den beklædte bordplade.

Jacob fikser benene så bordet kommer ned i højden
De hule ben har fået træstumper, som kan få filtdutter

Jeg fik lyst til at lave lidt patchwork, så jeg har syet en stjerne af et bukseben, hvor stjernen er ydersiden og det rundt om stjernen er indersiden. Det er rimelig hårdt at sy i demin i så mange lag, men jeg er ret glad for resultatet. Den er syet som en firkant så den nemt kunne syes i betrækket.

Skabelon til 5-takket patchwork stjerne
5-takket stjerne af et bukseben

One Reply to “IKEA Lack hack ottoman”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.