Bålbananer og Campfire Cones

Egentlig er jeg ikke så meget for at gentage disse her på bålet, da man skal bruge sølvpapir og jeg synes at når man skal prøve noget nyt, skal det gerne være mere bæredygtigt end det man har gang i nu. Ikke desto mindre er det svært at finde et materiale der kan erstatte sølvpapir på bålet, som kan klare den høje varme fra gløderne og ikke give afsmag i maden. Kunne forestille mig at bananpalmeblade kunne være en mulighed, men dem har vi ikke så mange af.
Men jeg vil alligevel notere de 2 succes desserter (fundet på Pinterest.com, hvor ellers?) vi har lavet, indtil videre, denne sommer på bål, da jeg måske kommer på et alternativ til sølvpapir eller en forbipasserende læser måske har en idé?

Bålbananer med chokolade og skumfiduser
Første dessert er de velkendte bagte bananer på bål, men her er bananen splittet i 2 og der er kommet chokolade og skumfiduser imellem. Hele herligheden bliver pakket ind i sølvpapir og lagt direkte i gløderne, måske ikke i centrum, men i kanten af bålet.
Man kan åbne pakken forsigtigt en gang imellem for at checke hvornår fiduserne er gennemsmeltet, så er resten også klar. Det tager ca. 5-10 min.

Splittet banan pakket med skumfiduser og chokolade
Hiv den ud på græsset og lad den køle lidt, så er den lige til at gufle med en teske direkte fra pakken

Campfire Cones
Den anden dessert er ‘Campfire Cone’ som er isvafler (uden is) som fyldes med forskellig udskåret frugt, chokolade og skumfiduser.

Frugtbuffeten til vores Campfire Cones

Vi havde lavet en lille frugtbuffet bestående af bananer, jordbær, kirsebær (udstenede), ferskner og vindruer. Jo mindre stykker de er skåret i jo bedre. For der kan ikke være så meget i en vaffel.
Hvis man kan få miniskumfiduser er det at foretrække, men man kan også klippe dem over. Af chokolade valgte jeg en 70% for at give det søde lidt modspil, det blev hakket fint og kunne nemt drysses ned i lufthullerne.
Når man har fyldt sin vaffel pakkes den ind i sølvpapir og kommes på gløderne, helst kantgløderne, eller bliver vaflen hurtigt sort. Vend den gerne et par gange. Vores lå på gløder i ca. 10-15 min.
Og kom ikke skumfiduserne i toppen, de klistrer bare fast til sølvpapiret, afslut hellere med frugt.
Og efter min mening, brug ikke Rocky mountain skumfiduser som på billedet, Haribos Chamallows er banelængder bedre!

Vaffel er fyldt op og pakkes ind i sølvpapir
Lækker bagt vaffel med frugt, sumfidus og chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.