Svampetur i Sonnerup skov

Da vi havde et ærinde i Lumsås og jeg havde set temmelig mange billeder af propfyldte svampekurve med Karl Johan de sidste mange dage, besluttede vi os for at gå en tur i det gode vejr i Sonnerup skov som ligger lige nord for Lumsås og helt ud til Klint ved Nykøbing Sjælland.
Vi har været der før, men hvor vi parkerede ved den parkeringsplads ved Klint og denne dag valgte vi så den helt til venstre ved Lumsås, den er altså at foretrække efter vores mening. Der er bord- og bænkesæt og du parkere i skovkanten og har en smuk tur gennem skoven helt ud til vandet.

En god bred sti ned af Femte Tværspor (den del hvor der er gul stiplet linje)

Vi gik en lige linje ud til vandet og kunne godt komme igennem med barnevognen, men skrænten langs vandet var skredet så vi turde ikke gå så langt før vi måtte vende om.

Det er en utrolig smuk skov, men jeg tror heller ikke jeg har været i en strandskov jeg ikke har synes det, de er altså ret specielle. 
De eneste svampe vi fandt var en masse mælkehatte, desværre ikke gran-mælkehat, afgnavede skørhatte og så nogle små, men for gamle rørhatte. Ikke skyggen af Karl Johan. Ved ikke hvor folk har været, men jeg tror ikke billederne stammer fra Sonnerup skov i hvert fald, selvom vi ikke var meget i løvskov.
Så vi købte en bakke danske champignoner med hjem til aftensmaden i stedet. Men det var en dejlig tur og vi kommer helt sikkert igen, for jeg tror det er en fin svampeskov og jeg har da også set at der er flere svampeture her til, så vi har nok bare ramt et forkert tidspunkt.

Så nåede vi til vandet ud af Femte Tværspor

Hvis man er et friluftsmenneske og ynder at sove i telt, vil jeg godt fremhæve den teltplads der er forenden af Femte Tværspor, den så virkelig hyggelig ud. Den ligger i en lille lysning lige før man går ud til vandet og der er lavet en lille bålplads ude ved vandet, så man kan sidde ved bålet og kigge ud over Kattegat. Det er alligevel imponerende at man bare må slå sit telt op helt gratis her (se på Naturstyrelsens hjemeside under ‘fri teltning’), så koster ferien kun teltet og turen derhen hvis man ikke er på cykel.

Kort over Sonnerup skov (kilde: Naturstyrelsen)
Skoven virker næsten eventyragtig nogle steder
Liva og Mads hygger i bilen på vej hjem fra skovtur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.