Rundvisning hos Coffee Collective

Skrevet af Jacob
Hver første fredag i måneden, rummer Frederiksberg en glimrende – og gratis – mulighed for at lære noget om kaffe. Danmarks mest prominente kafferisteri og ambitiøse kaffebar The Coffee Collective holder rundvisning hvor alle kan komme, uden tilmelding, og få et ret stort indblik i hvordan kaffe kommer fra busken/træet til din kop. Det er en af deres 4 ristere der holder rundvisningen, og alle deres ristere har omtrent 8 års erfaring med ristning af specialkaffe. Der forklares en del om hvordan de handler direkte med kaffebonden (Direct Trade) og faktisk skriver de på mange af poserne hvor meget bønderne får for deres hårde arbejde. Coffee Collective besøger jævnligt bønderne og sparrer med dem om udviklingen af dyrkningsmetoder og prøvesmagninger.

Moderne kaffebar med super høflig betjening og kaffe i verdensklasse. 

Rundvisningen slutter af med en “Cupping”, som er den internationalt anerkendte metode til at smage på kaffe. Det er faktisk cowboy-kaffe, hvor de kværnede bønner ligger i glasset og vandet hældes på. De 4 kaffer vi smagte på, blev hver især lavet med filtreret vand og postevand. Det gav faktisk en overraskende smagsforskel, hvor det ufiltrerede postevandskaffe smagte fladt og kedeligt. fordi kalk og mineraler i postevandet reagerer med smagsstofferne i kaffen.

The Coffee Collective rister op mod et tons kaffebønner om ugen, og her er der klar til smagning af fire slags kaffe.

Som et interessant input, fortalte de at man kan neutralisere sit vand ved at komme to te-skeer citronsaft i en liter vand, hvis man nu ikke har lyst til at lege med omvendt osmose filtre, ionbyttere eller købe kildevand.

Rundvisningen starter pt. klokken 16, og smagningen var færdig ca. 17:45. Herefter kan man jo sludre kaffe med de entusiastiske barista’er og smage kaffe på mange forskellige brygmetoder. De både brygger på og sælger udstyr til brygning af kaffe på mange forskellige måder.

State-of-the-art kafferister der kan riste 35kg bønner af gangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.