Kærlighed til statistik

Jeg holder virkelig meget af statistik, og siden jeg startede bloggen i 2010 (Er det virkelig, snart 10 år siden?) har jeg fulgt tæt med på Google Analytics, som var lidt mere simpelt end i dag.
Desværre er alt data væk efter flytningen, da jeg ikke kunne få den gamle statistik til at sammensmelte med den nye, der ville blive dannet på det nye site. Så lige nu kan jeg kun kigge tilbage til 2017.

Det jeg så godt kan lide ved statistik er, at det er en måde at fortolke nærmest uendelige mængder data, og hele tiden kunne trække nye meninger ud af det, som man selv for øjnene op for løbende.
En måde at lære om menneskers adfærd, SEO, sociale medier, de trends der kommer med tiden og meget mere.

Jeg bruger det primært for at stille min nysgerrighed på hvad folk læser mest, hvor længe de bliver på siden og om de kommer igen.
Jeg blogger som jeg altid har gjort, om det der optager mig, og ikke så meget hvad jeg forventer optager andre eller hvad de mest klikker på min side.
Mit mål fra begyndelsen har været en personlig logbog, jeg kan søge i, som andre kan læse med i hvis de har lyst og trække det ud af det, som de nu kan bruge.
Og med den indstilling, blev jeg naturligvis spændt på, om det jeg skrev, overhovedet var interessant for andre mennesker. En ting er, at andre også skal dele interessen, men jeg skal også kunne skrive i et forståeligt sprog, med tilpas mængde detaljer.

Data lyver aldrig
Og her er statistik fantastisk!
For lynhurtigt kunne jeg sortere data, så jeg kunne se hvilke indlæg der lå top 10 over en given periode eller jeg kunne se hvilket søgeord der skabte mest trafik.
Og resultaterne overraskede mig faktisk ret meget.
På en måde ønsker man, at de indlæg man har brugt allermest tid og energi på, er de indlæg der hitter mest. Fordi jeg selv følte, at med den nye viden, DER fandt jeg de vise sten eller DER faldt tiøren for MIG.
Men der er intet system i hvad der optager mig eller hvor krævende et indlæg var i forhold til popularitet.

De 3 mest populære indlæg er linket til herunder. Jeg mindes de to første, var de samme før flytningen.
Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi, forestillet mig at det svampeindlæg ville blive så velbesøgt. Men jeg er glad for jeg har kunne oplyse folk om, at det ikke død og pine, er nødvendigt at købe mycelium. Eller det måske bare har inspireret, til at springe ud i noget nyt.
Det hæklede julehjerte er jeg lidt stolt af, da jeg godt kan lide simple ting/opskrifter, der bare fungerer. Og det synes jeg at jeg nåede i mål med, med den opskrift.
Og chokoladekagen har jeg ikke bagt siden, haha! Havde faktisk helt glemt den, men den er åbenbart populær, så jeg vil fluks tage børnene med i køkkenet, så snart hønsene leverer nogle æg.

Hjemmelavet svampemycelium

Hæklet flettet julehjerte

Chokoladekage med mange æg

Jeg har gjort alt i min magt til at få aktiveret kommentarer igen (med godkendelse, da der er frygtelig meget spam der sniger sig igennem).
Jeg håber det virker, men jeg får lige husets administrator til at tjekke op på det.
Min Facebook knap er også forsvundet, men her er link, hvis du også vil følge med derinde: https://www.facebook.com/candselv/

Tak fordi du læser med!

2 Replies to “Kærlighed til statistik”

  1. Dine kommentarer virker i hvert fald set udefra. Sjovt med statistik. Jeg har min helt tilbage fra starten i 2012, men jeg aner ikke hvad jeg skal bruge den til – andet end at blive deprimeret over antallet af besøgende. Det sniger sig kun sjældent op over 30 bortset fra dengang en russisk spambot besøgte det samme indlæg igen og igen i ugevis 🙂 (131129 hits!). Jeg kunne vist godt bruge et kursus i statistik-anvendelse, men ligesom dig skriver jeg mest for min egen fornøjelse.

    1. Jeg synes du griber det helt rigtigt an, for glæden ved at skrive, skal ikke komme af hvem der læser med. Og statistik er svært, for det handler om at kunne analysere og kigge på data, uden at blande sine forventninger ind i, til hvad de skal vise. Det er så nemt at tolke forkert på data, og det sender én i en helt forkert retning. Det er måske lidt volapyk, men essensen er at man kan kun kigge på data og gætte sig til hvad det viser, man kan aldrig rigtig sætte 2 streger under. Engang troede vi jo også jorden var flad, på baggrund af utilstrækkelig data.
      Jeg synes ikke du skal være ked af 30 besøgende. Tænk hvis dine 30 besøgende glædes over din blog, hvorimod mine 150 besøgende er robotter og folk der lander forkert på siden. Det kan man ikke rigtig vide, så lad os holde fast i skriveglæden sammen, god dag Uglemor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.